blog met recept BATAAT / POMPOENSTOOF

Mijn Franse vriendin Lucie heeft in haar werkzame leven in zowat alle Franstalige gebieden ter wereld gewoond , eerst met haar ouders die in het onderwijs werkzaam waren , en later als tolk , journalist en zelfs consul .
In de tijd dat zij een betrekking had in Frans-Polynesie werd daar een nieuwe middelbare school gebouwd ; de grote trots van het stadje .
Toen de grote dag van de opening van het nieuwe schooljaar aanbrak in het splinternieuwe gebouw waren alle hoge pieten die het eiland rijk was  opgetrommeld voor de grote ceremonie .
Er volgde een rondleiding door het gebouw en de leerlingen zongen de Marseillaise op het schoolplein .
Aan het eind van de plichtplegingen  voordat de officieele lunch ging plaatsvinden wilden enkele dames , waaronder Lucie , zich even opfrissen en vroegen discreet naar de toiletten .
ENNNN ….waar niemand aan gedacht noch op gelet had , ook de architect niet , in het hele gebouw waren geen toiletten voorzien .
FOUTJE…… shit happens…. hoe toepasselijk…
Nu was het niet zo dat de leerlingen vrij zouden krijgen , totdat dit groot gebrek twee weken later alsnog zou zijn opgelost ,  aangezien  de directie hiervoor stante pede een zeer creatieve oplossing had bedacht  : de meisjes moesten hun behoeftes doen aan de rechterzijde van het schoolplein in de bosjes en de jongens links .

Lucie die een zeer begenadigd kokkin is heeft van al haar buitenlanden hele aangename recepten meegebracht en daar is dit er een van , uit de tijd dat ik nog nooit van een Bataat had gehoord.

STOOF VAN BATAAT EN POMPOEN

2 Zure Appels — een stuk Pompoen– 2 kleinere Bataten– 2 Aardappels en 1 Winterwortel  [2 minuten voorgekookt ].
In grove stukken snijden en in een ovenschaal doen met een fijngehakt teentje Knoflook , 1 cm geraspte Gember en 1/2 gesnipperd Sjalotje .
Bestrooi met Peper , Zout , Kurkuma , Kerry , Gerookt Paprika poeder , een snufje Komijn en zeer fijngehakte Rozemarijn en 2 blaadjes Salie , eveneens fijn gesneden .
Spray of besprenkel met Olijfolie en plaats de schotel ongeveer een half uur in de oven , voorverwarmd op 160′
Let op !!!! Oventijden kunnen nogal verschillen ..

Bij het opdienen kun je er nog een handje Rozijnen door mengen en vers geknipte Peterselie er over strooien .