drank MOJITO VAN EIGEN KWEEK EN DE ORIGINELE VERSIE

Mojito van eigen kweek :

 

 

De belangrijkste Citrusvruchten oogst valt hier in Zuid- Frankrijk in najaar en winter , en laat dat nou niet direct het seizoen zijn waarin je naar een Mojito verlangt .
Hoewel de Limoen struik nagenoeg het hele jaar wel enkele vruchtjes geeft kan ik daarmee niet aan de Mojito behoefte in de zomer voldoen ; het is net genoeg voor decoratie en bescheiden gebruik in de keuken .


Deze winter bracht me een overvloedige oogst en zoals ik altijd limonade siroop maak van de Citroenen waarvan ik de schil heb gebruikt ten behoeve van de Limoncello , bedacht ik dat ik ook wel eenzelfde siroop zou kunnen maken van Limoenen ipv  Citroenen en de Suiker te vervangen door zijn Caraibische zus : Rietsuiker .

Ik kook de zeer fijngehakte [keukenmachine] Limoenen/Citroenen met Water en Rietsuiker in .                                                                                                          In het geval van Limoenen rasp ik er ook de zeste bij .                                           Na het inkoken door de zeef wrijven en heet in flessen doen.


Bij elke fles aldus verkregen siroop heb ik een vijfde deel Witte Rum gedaan en alles koel weggezet in de drankschuur….
JAAAAA   Ik heb een heuse drankschuur op een koele plek in de tuin tussen de struiken voor alle Likeuren en Marmelades van eigen kweek .

 

Het is vandaag een prachtige dag en toen we terugkwamen van de Versmarkt stelde schat voor dat we eerst maar eens gezellig een Apero moesten genieten in de tuin… Ideaal moment om een fles Mojito van eigen kweek te proberen ; er hoefde alleen nog maar gekneusd IJs , Prikwater , Limoenschijfjes en Mintblad bij.. en dat groeit in de tuin .
Het is een groot succes gebleken …..

 

Het originele recept :

1 koffielepel Rietsuiker .
Uitgeperste Limoen een grote of twee kleine .
1/5 deel Witte Rum .
4/5 deel Prikwater .
Gecrusht ijs .
Wat verse Mint blaadjes en schijfjes Limoen in het glas laten drijven .
Serveren met een roer stokje en een rietje .

Extra chic maak je deze cocktail met een suikerrandje : Ga met een schijfje Citroen/ Limoen waarin je een snede hebt gemaakt langs de bovenrand van het cocktailglas en druk dat dan in een laagje Suiker .