blog met recept DOUCEURTJES VAN BOMPA

Mijn vader was bij leven  Architect van Belgische origine en uit hoofde van zijn beroep kwam hij nogal eens ergens in Nederland en Belgie op bouwplaatsen van een door hem ontworpen villa of project .
Uiteraard dreven de meeste clienten ook een nering waardoor mijn vader steeds met allerlei presentjes thuiskwam .
Douceurtjes waren in die jaren de normaalste zaak van de wereld en je hoorde er niemand over ; sterker nog , de economie draaide op volle toeren , een kwestie van gunnen en pamperen .

De auto’s kwamen van de garage waarvoor gebouwd werd en de vrijkaarten voor wereldbekende artiesten van het theater …                                                  Dicht bij het vuur zitten had zo zijn voordelen…..                                                      Ik vermoed zelfs dat ons nieuwe huis in die tijd weinig heeft gekost vanwege de provisies van de onderaannemers  ; wat in die tijd ook al heel normaal was .                                                                                                                                    Kleding en schoenen uit de monstercollecties van fabrikanten , een Poolse Herder gekruist met een Wolf voor de bewaking , Ganzen , Bokken en Geiten , zelfs een Shetland poney op de achterbank van de auto  ……je kon het zo gek niet prakkiseren of hij bracht iets mee om ons gezin te verrijken.
Zo was ik bijvoorbeeld de eerste op het Lyceum , met 1400 meisjesleerlingen , die een Nappa leren jas bezat , zo’n sixties model met drie grote knopen en koningsblauw , die van een fabrikant uit Tilburg kwam  en dat was een jaloersmakend bezit ; hij is dan ook gestolen uit de lyceum garderobe.
Belse bonbons tot we er allemaal misselijk van waren , tray’s met gebraden haantjes toen hij een restaurant dat daarin was gespecialiseerd moest moderniseren , ennnn ………toen kwam er ineens een Champignonkweker in beeld.
Telkens wanneer de vorderingen in de bouw gecontroleerd waren kwam vader met een hele kist Champignons thuis.
Jullie zullen begrijpen dat wij creatief werden in de bereiding daarvan want nooit iets weggooien was ons met de paplepel ingegoten.
Het recept dat ik vandaag geef is slechts een van de vele en staat in mijn kookboek :

GROTE GEVULDE CHAMPIGNONS

Zachte Geitenkaas  geprakt met heel fijn gehakte Knoflooktenen , Peterselie en Bieslook.


Kruiden met grof Zeezout en Zwarte Peper uit de Fairtrade molens.
In een schaaltje zetten en een bodem Rode Wijn erbij gieten.
Ongeveer 30 minuten verwarmen in de oven op 150′.
Stokbrood erbij en een glaasje uit die Rode Fles .
Ik vul ze ook vaak met Roquefort die met een beetje Boter smeuig is geprakt.