columns OUTLET SHOPPEN IN ROME

Wij hadden de veerboot geboekt van Toulon naar Civittavecchia [de haven van Rome ] en zouden zo rond lunchtijd bij onze vrienden arriveren.
Helaas is tegenwoordig die veerdienst wegens gebrek aan belangstelling uit de vaart ; hetgeen wij zeer betreuren.
Aanvankelijk bedoeld voor vrachtwagens die van Barcelona via Toulon naar Rome rijden om de wegen aan de zuidkust te ontlasten, want duur was die overtocht ook al niet …de Landrover die hoger is dan 2 meter valt namelijk ook in die categorie…….en stond pront tussen de reuzen van de grote weg samen met nog een aantal Zuid Franse touringcars omdat deze verbinding voornamelijk gebruikt werd door bussen vol Franse dames met lege koffers die in Rome gingen Outletshoppen; en dat kun je in Rome !!!
Die dames hadden me op een idee gebracht waardoor de terugreis langs die outletshops werd gepland ; ik heb zelfs nog een koffer [ ook outlet ] bij moeten kopen om alle schatten mee naar huis te nemen .
Echtgenoot en ik hadden een slaapstoel geboekt , want we hebben  beide nogal last van engtevrees.
Helaas voor ons bevonden die slaapstoelen zich in de bioscoop en daar was het warm , druk en erg luidruchtig zodat we in eerste instantie in het restaurant plaats namen waar genoeg te beleven en vooral te zien  was  : Eerst Buffet ; niets is leuker als te loeren naar hen die hun bordjes gaan vullen en hervullen en nog maar eens vullen . Daarbij geven wij punten als waren we de jury van een concours d’elegance .
Daarna ging het grootste deel van de Franse dames kaarten , en dat ging zo ongeveer de hele nacht door .
Om een uur of drie werd het eindelijk wat kalmer in de cinema en hebben wij ook nog even de ogen kunnen sluiten maar comfortabel was het niet.
Op die min of meer doorwaakte nacht volgde de tocht door Italie die me nog lang zal bijblijven ; zooooo heet als het was en nog maar begin juni.
Het was minimaal 40 graden en de zon stond pal op de voorruit , de airco kon het niet aan , het gloeiend hete koelwater sijpelde ons over de enkels en ook de geopende luchtkleppen van de landrover boden geen soelaas.
Op de plaats van bestemming aangekomen waren we waarschijnlijk al 2 kilo afgevallen van het transpireren ; een beter dieet is nauwelijks te vinden en even slecht voor het hart als alle denkbare crash dieeten.
Gelukkig wachtte ons na het hartstochtelijke wederzien en een koude douche een heel frisse zomerse Salade die ik nog heel vaak maak bij heet weer, dus ook vandaag ; recept te vinden in mijn kookboek .