columns DE GROENTENJUWILIER VAN RAMATUELLE

Toen we hier pas verbleven en ik nog een beetje vooruit kon ging ik twee keer in de week naar de markt in Ramatuelle .
Een heel fijne kleine markt met producteurs , specialiteiten op vers gebied en een indrukwekkend clienteel .
Sterren en politici staan daar buiten het seizoen gewoon naast jou aan de kraam en de inwoners geven geen blijk van herkenning zodat zij zich thuisvoelen en zich onder de mensen kunnen begeven voor hun verse waar , kopje koffie en de krant op ons zeer gezellige terrasje onder de bomen : L’Ormeau .
Juliette Greco… Michel Piccoli… Joan Collins met haar jonge echtgenoot , Jean louis Trintignant [overleden ] , Rik Felderhof met zijn gasten en veel langer geleden zelfs Brigitte Bardot… MAARRRRRR alleen buiten het seizoen…
Daar op de markt staat behalve de Poelier/ boer met de leren hoed waarover ik al eerder heb geschreven [Provencaals Konijn ]  en de Kaas enWorsten verkoper uit Corsica die hier door het leven gaat als de Pharmacien [ gezien de prijzen die hij hanteert ] ook een jonge groentenman met overheerlijke verse waar ; je zou zeggen een Groentenboutique  als openlucht theater.
Het is er natuurlijk stervens duur ; maar dan heb je ook wat .
Bovendien strooit deze jongeman kwistig met de recepten van zijn moeder , dus toen ik eens wat minder boontjes wilde omdat wij maar met twee zijn , gaf hij mij het volgende recept voor de boontjes die we de volgende dag over zouden hebben ; en inderdaad de salade is heerlijk op een warme zomerdag .
Tegenwoordig doen wij de boodschappen bij Grand Frais , en soms ga ik mee , maar de heuvel op vanaf de parking naar de markt in Ramatuelle haal ik niet meer . Heel jammer .

DSCF4595

Het Recept is te vinden in mijn kookboek