columns RUZIE BIJ DE KLANTENSERVICE

 

Als ik figuurlijk ergens gehakt van maakt dan is het te ver gekomen want ik ben niet snel kwaad.                                                                                                                Echter als ik boos word ga dan  allen maar opzij  aangezien ik op zo’n moment niet meer voor mezelf kan instaan ; en vreemd genoeg overkwam mij dat in het verleden zeven keer bij de “klantenservice” die uiteraard niet servicegericht is van de mega-supermarkt hier dichtbij .

Sinds de laatste aanvaring , nu vijf jaar geleden , heb ik geen stap meer binnen gezet bij dat winkelcentrum en ben dus ook van apotheek en opticien gewisseld ; de  haren op mijn arm gaan rechtop staan alleen al als ik er langs rijd.
Boodschappen doe ik sindsdien met veel plezier in een verderop gelegen dorp.
De details van ALLE onenigheden zal ik jullie besparen , maar de grande finale waarin ik gehakt maakte van de dames van de ” Klanten service” beschrijf ik hier voor jullie.

 

We hadden een elektrische plancha aangeschaft om mee op vakantie te nemen [ een trektocht van zeven weken door heel Spanje ] met onze oldtimer caravan ; het leek me een handig attribuut.
De derde dag op een mooie camping in Zaragossa kwam het apparaat tevoorschijn en heb ik  biefstukjes [ook afgebeeld op de verpakking ] er opgelegd …. echter na een dik half uur waren ze nog niet bruin en intussen ook nog eens zo taai als een schoenzool .
Het zou aan de elektrische voorziening van de camping kunnen liggen dus enkele dagen later hebben we het nog eens geprobeerd met spiesjes… Zonder resultaat  .
De Plancha werd weer ingepakt en de rest van onze roadtrip hebben we weer teruggegrepen op de oude bekende wegwerp BBQ s ; ook ideaal op de camping .
Eenmaal thuis moest de proef op de som genomen worden en hebben we die plancha geprobeerd op ons normale elektriciteitsnet , tot onze grote  verbazing eveneens zonder resultaat.
De maat was vol en ik toog naar de winkel….het was zaterdagmiddag en lange rijen stonden voor de balie van de klantenservice die deze naam bepaald niet verdient in de betreffende hypermarkt …
Nog beleefd en geduldig heb ik alles uitgelegd aan de dame die adres en telefoonnummer opnam  , daarna gaf ze me de bijbehorende pannetjes terug…. waarop ik antwoordde dat ik die ook niet meer nodig had nu ik een tegoedbon dacht te krijgen teneinde een beter type te kopen… maar NEEN…
Ze wilde het apparaat opsturen , en ik denk dat ik VIJF keer in het Frans heb uitgelegd dat het ding niet stuk was en gewoon goed warm werd al was dat niet warm genoeg om zijn belofte waar te maken en het vlees niet bruin grillde hoewel er ‘grill’ op de verpakking vermeld stond , versierd met diepdonkerbruine dikke biefjes .
De mensen achter mij in de rij waren intussen al even ongeduldig als ik en dan komt er bij mij dus zo’n moment dat ik mezelf niet meer in de hand heb en gehakt maak van de dames achter de balie die mijn aller slechtste kant naar boven haalden… ik smeet het geval achter de toonbank en beet hen toe dat ze het maar ergens in moesten stoppen wat ik hier nu niet zal herhalen … de wachtenden achter mij bulderden intussen van het lachen , ik had mijn zegje gezegd en was mijn agressie kwijt ; het ding kostte toch maar 27 euro ; opgelucht en tevreden keerde ik huiswaarts .
Echter voordat ik de anderhalve kilometer naar huis had afgelegd hadden de dames al naar mijn echtgenoot gebeld en herhaald wat ik ze toegebeten had… ze waren in lichte shock dat ze zo voor het oog van het kerkvolk te kakken waren gezet .
Mijn schat heeft geantwoord dat als ik gezegd had wat ik gezegd had , ik  zeker was van mijn zaak en dat ze er in konden stikken…                                      Ik kreeg tot maandag de tijd om me te bedenken en het alsnog op te halen…. dat nooit natuurlijk … maar de dochter van de buurvrouw wilde de plancha wel hebben om met haar kinderen te gourmetten…Zij toog naar de winkel met mijn kassabon om het apparaat op te halen , en wat denk je ? Er werd haar verteld dat ze dat ding niet meer hadden …… natuurlijk zelf ingepikt…Ik kan me er nog steeds over opwinden.