columns PALING IN HET GROEN met de velotax

Het leven speelde zich toen nog af op de terrasjes en de boulevard ; tv had in onze vakantie appartementen zijn intrede nog niet gedaan .
Er werd gezellig geborreld , veel plezier gemaakt en goed gegeten .
Die aperitiefjes , Pimms nr one was heel populair , vielen regelrecht in je schoenen en zorgden nogal eens voor overmoedige acties en zo kon het gebeuren dat we op een zeer zonnige middag besloten om met zes man een Velotax te huren… zoals de foto laat zien is dat een soort zes persoons trapfiets die een vrolijk gezelschap vlug veilig en voordelig overal in de omgeving naar toe bracht louter op menselijke inspanning .


Tussen Knokke en Damme aan het kanaal stond een zeer gefrequenteerde uitspanning , de Siphon , waar het bijzonder goed van eten was ; daar ging de reis dus naar toe .
Lachen , gieren en brullen onderweg met zijn allen op die fiets midden op de weg…… toeterende auto’s die niet voorbij konden en wij maar lachen… In uitgelaten stemming gingen we daar aan tafel … de keus snel gemaakt : Paling in het Groen , ter plekke een befaamd recept .


De Paling werd natuurlijk ook nog weggespoeld met de nodige witte wijn en laat op de middag begonnen we weer aan de terugrit die toen toch beduidend minder snel ging . Stuk voor stuk waren we te sloom om te trappen zodat er geregeld slechts enkele voeten op de trappers stonden .
Het begon reeds te schemeren en dat is ook al niet bevorderlijk voor de verkeersveiligheid maar in de jaren 60 was de politie in Belgie niet al te kinderachtig en heeft ons het laatste stukje begeleid naar de fietsverhuur die intussen gesloten was… en dat was veeeeeel minder…. die verhuurders zijn niet voor de poes als je te laat komt en dan ook nog de kwestie waar dat bakbeest te stallen gedurende de nacht .
Met twee fietskettingen [die we eerst nog uit ons appartement van de fietsen moesten halen ] hebben we de Velotax voor de nacht aan een lantaarnpaal voor het verhuurbedrijf gestald en de volgende ochtend toen we wat ontnuchterd waren kregen we een flinke uitbrander en bijpassende rekening… een taxi was veiliger en goedkoper geweest maar het plezier onbetaalbaar .

Het is minstens 30 jaar geleden dat ik Paling in het Groen gemaakt heb terwijl ik er zo dol op ben , maar omdat ik gisteren flink wat Spinazie over had van mijn Oeufs a la Florentine heb ik een deel er van gebruikt om Groen te maken , echter zonder Paling want die vind ik hier nergens .
Daarom heb ik mooie Kabeljauw moten genomen  :                                             Recept in mijn kookboek.