blog met recept CREATIEF MET DE WAARHEID

Nu het mooie voorjaarsweer de zomer inluidt is het enige keren per week Apero tijd , bij buren en vrienden en daarna weer de verplichte retour ; het houdt je aardig bezig.
Vanzelfsprekend moet je ook eens varieeren in de hapjes waarmee je indruk wilt maken want je wilt niets steeds hetzelfde op tafel zetten afgezien van het feit dat Aperitieven ook al niet goed is voor de lijn ; creativiteit is in deze noodzakelijk .
Dit brengt mij terug naar de beginjaren zestig en het creatief omgaan met de feiten door mijn moeder .
Mijn moeder jo-jode nogal eens in gewicht want ook in die jaren bestond in ons gezin het Apero Dinatoire al , en omdat wij midden in de bossen woonden was het zomers altijd volle bak ; niet goed voor het figuur . Uiteraard zag je in de winter niemand wat maar aangeeft hoe [on ]trouw veel “vrienden”kunnen zijn  .
Mijn moeder was ook nogal graag mooi en buitengewoon kooplustig , hetgeen niet altijd in goede aarde viel als de zaken weer eens niet zo goed liepen als gewenst was om de boel draaiend te houden ; mijn vader was architect  , in die tijd was dat een kunstenaar en inkomsten konden behoorlijk wisselen ..
Het was een prachtige zomer zaterdag en mijn moeder kwam  terug uit de grote stad in een oogverblindende prachtig witte jurk met grote gele stippen en een jaloersmakend wijde rok.
Mijn vader , zullen jullie begrijpen , was bepaald not amused .                 Het huishouden met vier kinderen , veel aanloop in de zomer en een zaak was al duur genoeg.
MAAR>>>> ditmaal had moeder een prachtig excuus en we zijn nooit te weten gekomen of het verhaal op waarheid berustte of niet.
Te ongelooflijk om waar te zijn en dan is dat gewoonlijk ook  zo : Juist voor haar favoriete kledingzaak barstte de rits van haar jurk open , dus was ze snel de winkel in gevlucht.
Die jurk in de etalage stond haar wel aan dus die werd van de paspop gehaald , moeder trok die aan en liet haar eigen jurk achter om de rits te laten maken.
Niemand geloofde het verhaal en ik moest later die week min of meer als getuige de gerepareerde jurk op gaan halen , aangezien ik in de stad op het lyceum zat .
De verkoopster zat vast en zeker in het complot aangezien mijn moeder voor haar huwelijk in die winkel had gewerkt ; zij het op de baby afdeling . Zo creatief als mijn moeder was met de waarheid was ze ook in de keuken en ik dank veel lekkere ideetjes aan haar , zoals deze Walnoten tapenade .

In de keukenrobot:

De helft van een potje Zongedroogde Tomaten op Olie.
Een kuipje Zachte Geitenkaas .
Een half Sjalotje
De inhoud van 8 Walnoten.
Hak alles fijn en voeg indien nodig een drupje van de Olie van de Tomaatjes toe.
Kruid met een beetje Komijn, Zwarte Peper en Zeezout uit de molen.
Je kunt dit een aantal dagen bewaren in de koelkast; maar invriezen gaat ook.
Serveren met geroosterd dun Stokbrood [ Ficelle ]