allerlei glutenvrij deeg / RAVIOLI DEEG

Meng 100 g Tapioca met 50 gr Aardappelmeel , 50 gr Maismeel , een lepel Xantaangom  , 2 Eieren en 4 Dooiers .

Maak  een putje  waar je de Eieren in doet  , giet daar een eetlepel Olie bij ,   kneed met de handen   , een eetl. Water toevoegen .

Wil je de Pasta kleuren , hak dan een bos Krul Peterselie heel fijn  om rauw door het deeg te mengen , ook kun je Spinazie , Rucola of Molsla gebruiken , maar die moet je eerst koken .

Vorm een bal , pak die in huishoudfilm en laat een nacht rusten in de koeling ,  daarna uitrollen en Ravioli maken…

Een vulling van een mengsel van Ricotta , 2 eetl. Parmesan , Peper en een snufje Zout , met rasp van een hele en sap van een halve Citroen  .

Ofwel , Spinazie, Rucola en  Borage [ dit is heel lekker ]

Ook alle soorten vleesrestjes of overgebleven Ragu zijn goede mogelijkheden om te vullen .

Doe de vulling in een spuitzak en leg een poos in de koeling .

Intussen draai je de Pasta tot een platte plak , niet zo dun dat de Ravioli openbarst ; heb je geen pastamachine , rol het deeg dan plat tussen 2 lagen bakpapier of plasticfolie . Wel 3x opnieuw het deeg dubbel en nog eens dubbel vouwen en weer plat rollen ; dit gaat goed als je met kleine hoeveelheden werkt , bv. door de deegbal eerst in zes delen te snijden .

De manier van ravioli in ijsblok bakjes werkt heel gemakkelijk ; je kunt ook vierkanten snijden met een pastarollertje of Canneloni’s maken van Lasagne vellen . En Tortelini’s door halve maantjes te vouwen en dan de punten tot een hoedje draaien om je vinger .

MAAR steeds heel goed de randjes aandrukken .

PASTA IN BRODO

Een heel lekker resultaat krijg je wanneer je de gevulde Ravioli 3 minuten laat koken in Bouillon  waarin je reeds de Spinazie voor de vulling hebt gekookt .

Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat ze 3 minuten na stomen in een koekenpan waarin je eerst wat Spekblokjes, met Knoflook en Salie hebt laten smoren… en voeg er een heel klein beetje van het kookwater aan toe.

Na 3 minuten moet het verdampt zijn en kan de Ravioli opgediend worden in de Bouillon  , met nog geraspte Parmezan en Basilicum als versiering .