blog met recept ZUINIGHEID MET VLIJT is kreeftsoep van de schalen

Als Brabants import Zeeuws meisje ben ik heel zuunig en zal dan ook zelden iets eetbaars weggooien.
Het kan zo gek niet gaan of je kunt er nog iets van maken en de restverwerkingsrecepten [ mooi Scrabble woord trouwens ] van mijn Oma zijn legio.
Als kind nog hoorde ik mijn vader eens bloedserieus tegen mijn moeder zeggen : Jeanne , kijk daar eens naar dat vogeltje boven de Hibiscusstruik…… die heeft helemaal een scheef bekje ; en daarbij trok mijn vader een scheve grimas.
Moeder : nou ik zie er niets van en ik zie geen vogeltje ook.
Maar ja, moeder zag zeer slecht en was te ijdel om een bril op te zetten.
Dus herhaalde vader nog een keer : dat vogeltje met die scheve bek zit juist bovenop die Hibiscus waar jij die rotte citroenen onder hebt geknikkerd…..                                                                                                    He He… Toen viel het kwartje bij moeder die ook meteen door de mand viel want ook mijn vader was mordicus tegen het weggooien van eten , oorlogstrauma denk ik.
Dus dat trekje heb ik niet van een vreemde.
Zo trek ik Bouillon van de afsnijdsels van Entrecote of Ribeye , en ook van karkassen van Kip of Wild.
En de schillen van thuis gekookte of gegrilde zelf gepelde Schaaldieren , waarvan ik heerlijke Bouillon trek die ik dan in jampotten in de vriezer bewaar om later Soep of Saus mee te maken.

Prima basis voor Kreeftensoep [ zie mijn kookboek index ]