gebak / glutenvrij PAVLOVA MET BOSVRUCHTEN

 

Gluten intolerantie komt de laatste jaren steeds meer onder de aandacht en dat is maar goed ook.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aan het licht gebracht dat 1 op de 5 mensen in meer of mindere mate intolerant is en in Italie zelfs 1 op de 4.
Het is niet voor niets dat maagzuurremmers wereldwijd met stip op de eerste plaats staan bij de meest verkochte medicijnen.
Dat heeft met zich meegebracht dat er heel veel aandacht is voor glutenvrije producten en recepten , en als je eenmaal thuis bent in de materie kun je ook heerlijk eten en snoepen ; zelfs gebak.
Bovendien is glutenvrij gebak heel licht verteerbaar en je proeft absoluut geen verschil .

PAVLOVA MET VRUCHTEN is daar een geweldig voorbeeld van :

4 Eiwitten

250 gr fijne Suiker

mespuntje Zout

5 thl. Maizena

1 thl Azijn of citroen

Maak kom en mixer goed vetvrij met een doorgesneden Citroen

Klop Eiwitten stokstijf met elektrische mixer , voeg lepel voor lepel de Suiker toe , als het Eiwit mooi glanst en stokstijf is klop er dan snel Maizena , Zout en Azijn / citroen door .                                                                                      Spuit een ring rond een omgekeerde kom .

 

Bak op 120′ in de op 160’voorverwarmde oven ong 1 uur en 20 min.                    Maak  vooral de oven niet open , de Pavlova kan niet tegen tocht .

Laat nog een half uur in de oven staan en laat daarna afkoelen op een rooster .Snijd nu met een scherp mesje de kom los .

Intussen heb je Bosvruchten of Aardbeien gewassen en gedroogd en Slagroom zeer stijf geklopt .
Meng eerst wat Slagroom met Creme Fraiche en Vanille Suiker en doe dat onder in de ring .. Plaats daarop de Vruchten en versier die eventueel met verse takjes Mint .

Je kunt de Pavlova ook vullen met Banketbakkers room die je maakt met de overgebleven dooiers .


De rest van de Slagroom kun je er los bij geven evenals een glaasje Champagne .