drank PAARDENBLOEMEN LIKEUR

 

PAARDENBLOEMEN LIKEUR

Paardenbloem heet Pissenlit en zo ruikt het ook , maar de smaak van deze likeur is zo hemels of dat dat engeltje ….. je weet wel…; bovendien zou je het een medicijn kunnen noemen want werkelijk…. Paardenbloem aftreksels helpen tegen diverse kwalen .

Het bevordert de werking van de lever , is goed voor de urine wegen en vochtafdrijvend , helpt bij slechte stoelgang , osteoporose en nog diverse andere ongemakken.

In het voorjaar heeft iedereen met een tuin voldoende materiaal om voor een heel jaar vooruit een medicinaal kruidenlikeurtje te brouwen en zoals bij elke likeur geldt : hoe langer hij staat des te lekkerder hij wordt.

Compleet vergeten ontdekte ik deze week in mijn welgevulde drankvoorraad , verstopt tussen de struiken onder in mijn tuin , nog enkele kleine flesjes die nu aangelengd met een beetje prikwater dienst doen als gezond en lekker aperitiefje .

Het is bijna weer voorjaar en ik kan het iedereen aanbevelen .

JAMPOT 3/4 vullen met Paardenbloemen , alleen de gele blaadjes , zo min mogelijk groen erbij.

Afvullen met Alcohol , Brandewijn of Wodka en de gedroogde schil van een bittere Sinaasappel erbij doen .      Ik heb alcohol van 90%  , anders het recept aanpassen ofwel wordt de likeur minder sterk .

Pot twee weken laten staan , dan zeven ,

Daarna 5 jampotten Water , 12 eetlepels  Suiker met een gedroogde Sinaasappelschil en een flinke snuf Kurkuma in laten koken tot een siroop

en  deze heet op de gezeefde vloeistof gieten .

Overdoen in flessen en nu minimaal enkele maanden donker wegzetten .