columns RAADSEL VAN DE VERDWENEN PADDENSTOELEN

 

Zoals inmiddels genoegzaam bekend ben ik geen ster in het herkennen van Paddenstoelen en na het noodlottig accident van nicht Ginette in het bos, had ik dus reeds besloten mijn toevlucht te nemen tot de gedroogde of geweckte versies uit het naburige dorp Autoire [in de Lot] van les Jardins d’Eini, als er geen goede verse te verkrijgen zijn .


Zij leveren aan de beste restaurants van Frankrijk en daarbuiten.

Dit besluit kwam mede tot stand door het feit dat ik op een avond in de vroege herfst de was van de lijn haalde en een heel veld prachtige Paddenstoelen achter de waslijn zag wat naar mijn idee en gebrekkige biologische kennis  Cepes moesten zijn .
Besloot nog dezelfde avond neef Jean-Louis in Parijs te bellen voor uitleg.
Enfin,die was  niet bereikbaar , waarschijnlijk te druk in zijn restaurant … en wie schetst mijn verbazing de volgende ochtend!!!!! : geen paddenstoel meer te bespeuren.
De trouwe volgers van mijn blog weten natuurlijk reeds dat deze waarschijnlijk pikvoeten waren in de richting van de zoon van de buurvrouw die overal klein geld van maakt en ons zo enige weken eerder al geweckte Cepes had verkocht a raison van 12 euri per kleine pot en gezien het roest aan de deksels uit een ernstig lang  vervlogen oogst.
Geen bewijs maar wel verdacht.
Aan de neef gevraagd of wilde zwijnen dan wel vossen die Cepes  opgegeten konden hebben, maar hij dacht van niet en diefstal leek de enige mogelijkheid .     Nu  we al gezworen  hadden geen producten meer te kopen van onze verre familie/ buren die ons voor miljonairs aanzien , want uit Parijs en de Cote d’Azur , neem ik dus de gedroogde of geweckte versies waarvan ik altijd een goede voorraad in huis heb .

Een werkelijk simpel en snel gerecht om te maken is :
Penne met paddenstoelen ; in een kwartier op tafel.

Een goede tip :                                                                                                                  Bewaar het weekwater van de Gedroogde Paddenstoelen in een [jam]pot in de vriezer, om later te gebruiken voor de Boswachterssoep Paddenstoelensoep

L