lunchgerecht PARMENTIER PROVENCALE

 

Toen vertrokken de eerste groep vrienden weer en te doen gebruikelijk brachten ze alle overgebleven etenswaar naar ons….. daar zit je dan met twee volle bakken Tomaten in alle kleuren en modellen , Courgettes , Paprika’s en Aubergines om nog maar te zwijgen over het fruit …. Wijn bederft gelukkig niet zo snel want die is al genuttigd voordat je met de ogen knippert .

Toevallig heb ik vandaag keukendienst en ben ik zeer creatief te werk gegaan ..   Gisterenavond al begonnen toen we terug waren van het maal bij onze vrienden die overigens dit keer werkelijk hadden uitgepakt , hetgeen bij hen niet gebruikelijk is doch wel een reden heeft omdat meneer bang is de retour met Blauwe Hap mis te lopen ; en daar is hij dol op.

Dus laat op de avond Paprika’s gegrild , ontveld en Bolognese saus gemaakt  ;vanavond Spaghetti…       Tomaten ontveld en 3 potten coulis in de vriezer kunnen zetten.   Vanochtend , de hele club is duiken , gezellig op het terras de rest van de groente verwerkt tot een Parmentier Provencale waartoe ik geinspireerd geraakt was door een gerechtje dat ik in het restaurant op ons park heb genuttigd… een poging gedaan om dat zo natuurgetrouw mogelijk na te maken en dat is buitengewoon goed gelukt ; daarom deel ik mijn recept met jullie , mijn trouwe volgers .

Snijd in grove blokken :  1 grote Courgette – 1 Aubergine – 2 of 3 ontvelde Tomaten geel en rood – 250 gr. Rundergehakt – 50 gr, Bacon fijngesneden – 1 Sjalot – 2 tenen Knoflook en verse Tijm .                                                                        Smoor alles ong. een kwartier in een hapjespan met Olijfolie en kruid met Peper , Zout en Gerookt Paprika poeder en laat de laatste 5 min. het vocht inkoken .

Doe het mengsel in een gratineerschaal en plaats daar bovenop schijfjes van 1 Courgette- 4 ontvelde Paprika’s en 4 ontvelde Tomaten  [ allebei geel en rood ]. Druk goed aan zodat ze rechtop tegen elkaar staan . Bestrooi met Peper en Zout uit de molen en dek af met Parmezan krullen .

20′ in een hete oven , maar zorg dat het gerecht niet bruin wordt .

Voor het opdienen leg je er een paar takjes verse Rozemarijn bij waarmee de disgenoten hun portie kunnen bestrijken voor een onvervalst Provencaalse smaak .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *