BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / BUREN / LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT

Sinds enige tijd hebben we in onze hoek van het park nieuwe buren. Het zijn Fransen en werkelijk schatten van mensen.
Hoewel ze zelfs iets ouder zijn dan wij zijn ze smoorverliefd en de historie van hun ontmoeting is te mooi om jullie te onthouden.
Babette, een kittige Parisienne had haar man verloren na een lang ziekbed en een intensieve verzorging .
Ze waren naar hun vakantiehuis in het zuiden gekomen om het leven voor hem wat te veraangenamen in zijn laatste maanden.
Toen kort na zijn overlijden het jonge tuinmannetje had opgezegd wist Babette zich geen hemelse raad met haar grote tuin en zwembad.
De volgende morgen terwijl ze met haar hondje wandelde werd het haar zwaar te moede en de tranen liepen haar over de wangen toen ze op het pad oog in oog kwam te staan met Raphael die ook de nodige ballast aan problemen meedroeg.
Nog zo’n historie die je haast niet kunt geloven.
Zeventien jaar runde hij een zeer goed lopende zaak op het strand samen met zijn vrouw , een canaille dat manisch depressief is.
Om kort te gaan; het huwelijk liep niet altijd even geweldig en op een nacht in het najaar heeft ze hem met een mes bewerkt, laten liggen en de zaak in brand gestoken. Gelukkig werd hij gered.
Slechts twee jaar heeft ze hiervoor in een kliniek gezeten en toen ze weer losgelaten was heeft ze dat nog een keer geflikt, zulke onbegrijpelijke strapatsen van de gerechtelijke macht komen echt niet alleen in Nederland voor..
Nu zit ze weer in de kliniek maar af en toe heeft ze verlof. Ze zijn wel gescheiden.
Dus Raphael zag de treurende Babette en vroeg uiteraard wat er aan de hand was.
Ze viel hem huilend in de armen, vertelde al haar leed en sloot af: ….en nu is mijn tuinman ook nog opgestapt en ik ben zo bang alleen.
Raphael die door al zijn ellende geen cent meer had antwoordde:  hier staat uw nieuwe tuinman en hij is direct begonnen en niet lang daarna bij haar ingetrokken maar helaas was de villa toen verkocht, dat gaat hier nog steeds heel snel.
Ze wonen nu in een appartement in het dorp maar zijn bijna altijd op het park in zijn vakantiehuisje.