hoofdgerecht / italiaans GIROLLES MET TAGLIATELLE

Zoals ook het wiel maar een keer is uitgevonden is dit recept ook niet van mij  maar van Renee Vonk -Hagtenius die ons elke week weer verblijdt met een geweldig recept…. kijk vooral eens op haar website…..                                    Uiteraard zoals elke kokende huismoeder doet heb ik het recept een klein beetje naar mijn hand gezet ; recepten zijn een richtlijn en hoeven zeker niet tot op de letter gevolgd worden .

Voor 2 personen heb ik 2 ons gesneden Pancetta knisperend gebakken in Olijfolie ; dat bereik je door tijdens het bakken wat water over de plakjes te sprayen .     Uit de pan scheppen en apart houden .                                          Daarna een flinke klont Boter toegevoegd en het vuur lager gezet om een in halve ringen gesneden Rode Ui laten zweten .                                                                Intussen van 600 gr. Girolles de onderste stukjes steel afgeknipt , schoongespoeld en laten drogen tussen keukenpapier .                                            Doe de Girolles in de pan , samen met 3 fijngehakte Knoflooktenen en een eetl. verse Oregano . [ heb ik in de tuin ]                                                                          Pers 2 Limoentjes , giet het sap over de Girolles die zacht staan te stoven en rasp dan de zeste boven de pan ; dat gaat heel makkelijk met de hand in de halve schil .

Intussen kook ik ook de Tagliatelle .

Laat het gerecht nu nog een minuut of 10 zacht stoven en breng op smaak met Zwarte Peper en Zeezout uit de molen .

Voor het opdienen bestrooien met fijn geknipte Peterselie en de verkruimelde Pancetta .