hoofdgerecht / makkelijk PREI STAMP MET PARMESAN

Pokkenweer was het vandaag , meer kan ik er niet van zeggen… 17′ weliswaar maar het voelde guur vanwege de regelmatige buien… gelukkig was het af en toe droog want de hond is allang vergeten dat hij uit Nederland komt… als het regent is hij met geen stok buiten te jagen….
Dit weer vroeg dus om een winters gerecht…

Dat werd stamppot van 4 stronken Prei niet al te fijn gesneden want het is geen baby-voedsel .                                                                                                                   6  Aardappels gestampt met veel Parmezan , en 2 eetl.  Creme Fraiche  . Kruiden met Peper , Zout en gemalen Foelie .                                                  Bovenop verkruimelde uitgebakken Pancetta die je lekker knapperig maakt door tijdens het bakken te sprayen met koud water .                                              Samen  met een gerookte Worst uit de Jura een godenmaal … en nog genoeg over voor morgen…. schat gelukkig en ik ook want ik hoef het alleen maar even op te bakken….