kleine kaart ASPERGES VINAIGRETTE

Er bestaat geen groter genoegen voor onze Franse Familie als een voorgerecht met Asperges .


En als er al eens geen Asperges worden opgediend is het Gerookte Zalm ; ook dat is bij hen heel geliefd en lekker gemakkelijk .
Dat begrijp ik ook nog wel want als je je het hele jaar te pletter werkt in een restaurant waar de kaart ook zelden veranderd prikkelt dat de fantasie geenszins.
Gisteren was het weer zover dat ik keukendienst had en ook nog Witte Asperges in de diepvries ,   die moet zoveel mogelijk leeg voordat we met het hele circus naar de Lot vertrekken omdat door regelmatige stroomuitval tijdens onweer al diverse keren de inhoud van de vriezer in de kliko is beland ; daarom was de keus voor het voorgerecht snel gemaakt.
Grote bak dikke Vinaigrette gemaakt die natuurlijk schoon opging ook al doen ze allemaal aan de lijn en houden ze niet van dikke sauzen ; waarmee door hen volgens mij sauzen op basis van Roux of Bloem bedoeld worden .
Alles de hele middag in de koeling , dus een heerlijk frisse entree .

Recept:

Asperges koken hoef ik niet uit te leggen….,                                                                    Goed af laten koelen want we eten ze koud .
Ik kook twee Eieren net hard .
Snijd twee ons Gekookte Ham grof in de Foodprocessor .
Snijd een Sjalotje heel fijn .
Hak Peterselie en Sprietjes .
De Eieren grof hakken .
Alles goed door elkaar mengen met een lepel Kappertjes en een lepel goede Mayonaise .

Ik presenteer de Asperges op een fraaie Aspergeschaal en zet er de bak Vinaigrette naast .

Co