hoofdgerecht KIPFILET MET PIKANTE ABRIKOZEN SAUS

Wat ik na de Blauwe Hap overhoud vries ik altijd in en dat gaat bijzonder goed.   Zo had ik de vurige Knoflook dipsaus in ijsklont bakjes ingevroren omdat ik dat sausje onder andere bij de oosterse fruitsalade doe ,            Maar toen ik een paar Kipfilets uit de vriezer trok en geen Bacon had om er Cordon Bleu mee te maken stootte ik op die bakjes van van alles en nog wat .. en bedacht dat een sausje met twee van die vurige ijsblokjes een prima combinatie met Kipfilet moest zijn …. en dat was het ook… heb je deze dip niet onder handbereik , doe dan de ingredienten in de saus.. dat zal zo ongeveer op hetzelfde neerkomen.                                                                                 Het recept voor de vurige Knoflook dip die je dus achter de hand kunt houden :
5 tenen Knoflook met wat Zout en een stukje Gember van ong. 1×1 cm fijnwrijven in de vijzel.
Voeg 6 eetlepels Cider Azijn toe , een theelepel Kurkuma en een heel klein beetje Wasibi.. ong 1/2 cm uit de tube .
Roer alle ingredienten door een kopje Abrikozenjam en laat minimaal een paar uur intrekken in de koelkast .      Klaar om te dippen , te verwerken of in te vriezen als voorraadje .

2 Kipfilets om en om dichtgeschroeid in loei hete Olijfolie..daarna aan beide kanten bestrooid met Kurkuma en Zoete Rode Peper poeder , Peper en Zout .

Nog een keer aan beide kanten kort bakken en dan 2 minuten in de magnetron [ goed afgedekt in een schaaltje]

Intussen de hete bakolie blussen met een  glas heet Water en meteen daarna 2 eetl.  pikante Abrikozen/Knoflook dip erdoor roeren .

Leg de Kipfilet op een voorverwarmd bord en giet de saus erover .

Wij hadden er Wortelschijfjes bij die ik met een Sjalot , Kurkuma en Komijn gestoofd had in Boter en Gekookte Aardappels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *