hoofdgerecht / wereldkeuken / Senegal / YASA KIP VAN CARO

Dit heerlijke recept heb ik te danken aan mijn stief zusje ; zij heeft een heel aardige Senegalese vriendin , Caro , die het heeft doorgegeven , waarvoor mijn dank .
We hebben het nu diverse keren gegeten en het is heel erg lekker , buitengewoon simpel , en vriendelijk voor je budget .

Begin met het maken van het Senegalese Prutje … Nokoss : het geheime ingredieent van de Senegalese keuken .

Maak de Nokoss eventueel  in de keuken machine : met Bruine Suiker , Gember , Knoflook , Koriander , Kurkuma , gerookt Paprikapoeder , Zwarte Peper en 2 kleine Maggi Bouillonblokjes [ gebruiken ze heel graag in de Afrikaanse keuken ]
Dit  geheime Senegalese prutje en gaat overal in , ook bij de Yasa, maar doe er geen Rode Peper bij als je het niet te pikant wilt maken in verband met de kinderen .

Vul hiermee de Kippenpoten of Bouten , en wrijf de rest van de Nokoss erop..

 

 

In een bak in de voorverwarmde oven plaatsen , overgieten met sap van veel Citroenen/ Limoenen en zeste  , op 180 ‘ en laten garen tot bruin … ongeveer 1  1/2 uur ; wel goed in de gaten houden en eventueel afdekken met alu-folie als ze te bruin worden .

 

Daarna maak je de saus :


Enkele  Uien  gesneden in dunne plakjes smoren en vooral niet bruin laten worden…Limoensap , zeste  plus Wortel in schijven erbij….Mosterd twee flinke eetlepels ..veel dus….
Peper , Zout en enkele Laurierblaadjes langzaam sudderen in Olie tot alles zacht is , ook ongeveer een a 1  1/2 uur …
Groene Olijven uit blik met wat aanhangend nat toevoegen en klaar .

 

 

We eten er Rijst bij ..