columns STOOM UIT MIJN OREN

Dacht ik gisteren nog dat ik na maanden stress over onze definitieve emigratie naar Frankrijk de mappen kon sluiten en op de aflevering van de Carte  Vital alles geregeld is dient alweer een nieuw probleem zich aan , ditmaal door toedoen van mijn schat.

In eerdere blogs heb ik al eens melding gemaakt van het feit dat hij in hoge mate beinvloedbaar is door elke vorm van reclame , aanlokkelijk lijkende aanbiedingen , voorverpakt voedsel met een leuk uiterlijk en niet in de laatste plaats verkoop trucjes van een aantrekkelijke juffrouw .

In het niet al te grijze verleden heeft hij zich zo een aanbieding laten aanpraten door SFR , dit keer door de telefoon, waarbij hem werd verzekerd dat we hierdoor minder zouden  gaan betalen… in dit geval ik dus , omdat het mijn abonnement is .. maar dit terzijde .

Uiteraard is zo’n aanbod dat te mooi klinkt om waar te zijn ook niet waar , maar helaas kom ik daar altijd pas achter als het leed is geschied en ik de maandelijkse administratie verwerk waarbij  alle bankafschriften zorgvuldig gecontroleerd woorden  en om die reden alle bonnetjes ook bewaard blijven .

Elk bonnetje waarbij mijn schat vermoedt dat dat het daglicht niet kan verdragen krijg ik pas op de administratie dag en na zachte dwang .

Het uitermate aanlokkelijke aanbod betrof : extra mega bites of hoe dat ook mag heten op de computer , waaraan we niets hebben want internet komt hier nog altijd over telefoondraden . Een vaste telefoon van SFR ; ook die is overbodig omdat we al een telefoon van Orange hebben vanwege die draden waarover internet binnenkomt .   Een TV pakket , nou daar zat ik al helemaal niet op te wachten want dan moet ik kijk en luistergeld betalen… en een mobiel abonnement eveneens inbegrepen ; ook al niet nodig omdat we al twee I-phones hebben van KPN .

Per saldo kwam deze superaanbieding  meer dan dubbel zo duur uit dan het oude abonnement.

Hemel en aarde heb ik moeten bewegen om de zaak ongedaan te maken aangezien het omgezette abonnement helemaal niet op naam van schat staat en hij dus absoluut niet gemachtigd was daar verandering in te brengen.   Drie aangetekende brieven en veel boze telefoontjes verder was het kookpunt bereikt , gebeld ,  de hoofd verantwoordelijke , die ik na drie  iets minder verantwoordelijke goden aan de telefoon kreeg , de huid zo gruwelijk  vol gescholden dat ik uit de strijd kwam met een aanbieding voor een jaar a raison van 22,90 p.m. . alleen internet zonder verdere opties..

Content zou je denken…. maar helaas…. een maand later werd 7,90 e  afgeschreven voor de mobiel die we niet hebben want aangegeven dat ik geen enkele optie wenste had ik op deze tegenvaller niet gerekend en een toestelletje hebben we ook niet .

Schat die graag boodschappen doet zou wel even naar de SFR boutique om verhaal te halen , ik kan niet goed staan ; de rij wachtenden is daar altijd erg lang… ook al een teken aan de wand.

Goed ingepeperd want ik ken mijn pappenheimer : Laat je niets aanpraten… koop niets en teken ook niets.  Alweer helaas……. schat kwam terug MET een flut mobieltje van toch nog 59,- euri  want de charmante dame had hem verzekerd dat hij een abonnement heeft wat weliswaar was ondergebracht in mijn pakket en omdat ik die optie niet  wenste werd schat er  mee opgezadeld , hij had zich nl dat voordeel aan laten praten .

Nu heb je wel 7 dagen de tijd in Frankrijk om terug te komen op een te snelle aankoop maar mijn lief was met geen tien paarden meer terug naar die winkel te trekken … voor schut gaan bij die leuke juffrouw kan hij niet hendelen…. liever had ik mijn verlies genomen en een jaar abonnementskosten betaald dan er nog een telefoon bij te kopen die we toch niet gebruiken..

En als je dan denkt dat je alles gehad hebt …….

Begin ik gisteren aan de administratie en zie tot mijn ontsteltenis voor ruim 100,- euri afschrijvingen terwijl  mijn rekening aan SFR en veel andere bedrijven nog altijd per cheque betaald worden  want ik blijf graag baas over mijn eigen geld.  Hoe zijn die in godsnaam aan mijn rekeningnr. gekomen want een RIB had schat niet bij zich en ook ons banknr stond niet op zijn nota…

Enfin… blijkt dat hij behalve dat onnozele mobieltje ook nog een verzekering , 4mg en  een silvercard aangesmeerd heeft gekregen en bovendien 17,98 en 22,99 aan belkosten met dat stomme ding aangezien ik had gezegd dat het dan ook maar gebruikt moest worden .

Toen ben ik ontploft , de stoom kwam uit mijn oren… .  als ik kwaad wordt en dat gebeurt zelden , dan kun je je rustig bergen.

Daarvoor neem ik sinds kort mijn toevlucht tot sociale media want dan krijg je direct antwoord ; gaat stukken sneller dan uren in de wacht en anderen kijken mee…. daar houden bedrijven niet van.

Aangegeven dat de juffrouw van deze franchise SFR winkel mijn schat heeft opgelicht  , misbruik gemaakt van een oude man die een beetje van het pad af is en nauwelijks Frans verstaat … dat ik aangifte zou doen wegens oplichting en misbruik maken van een kwetsbaar persoon en het antwoord volgde stante pede….

Beetje heen en weer gemaild  , scans gestuurd van het nieuw aangesmeerde contract met onnozel mobieltje  en er wordt aan gewerkt …

De jongeman stelt zich zeer welwillend op , ik heb  goede hoop .