columns WIE WAT BEWAART HEEFT WAT , vergeten Vin de Cerises

Wie wat bewaart heeft wat , ook al had ik het helemaal vergeten…. dus een extra verrassing in mijn drank-opslag .
Ik ging vanochtend de afgekoelde flessen Limoncello opbergen in mijn ruim gevulde drankkast die verdekt staat opgesteld tussen het struikgewas op de koelste plek onder in onze tuin.
Rieten boodschappen kar vol flessen ging mee naar beneden en een even volle kar met 8 liters Vin de Cerises terug naar de keuken ; die stonden daar al een jaar aan mijn oog onttrokken …Helaas bleek de smaak enigszins bitter na een vol jaar trekken en bracht mijn Verano recept uitkomst.


Twee 5 liter soeppannen gevuld met de gezeefde wijn en bij elk een half pak suiker gekieperd plus een halve Sinaasappel .
Terwijl ik dit relaas zit te typen staat mijn godendrank in te koken tot die wat stroperig wordt en dan gaat de Vin de Cerises op fles om deze zomer als aperitief te dienen met of zonder bubbels of limonade a l’ancienne..ik heb al geproefd…. mijn eer is gered.
Wederom geurt mijn hele hut naar drankgelag….

Tot mijn nog grotere verbazing trof ik in diezelfde kast een complete Escargot kwekerij aan… de beestjes hebben zich met schelp en al aan het grootste deel van mijn drankvoorraad vastgeklampt…
Denk dat ik die maar eens ga koken aangezien het eten van Escargots een wondermiddel is tegen allerlei reumatische kwalen en osteoporose , als ik tenminste het wervende tijdschrift mag geloven dat tussen de folders in mijn brievenbus was beland… al moest je van hen dan de gedroogde vorm kopen a raison van 93,- e….. en ook een Brabants Zeeuws meisje in Frankrijk is zuunig…
Het tijdschrift heb ik trouwens bewaard om aan mijn reumatoloog te laten lezen omdat ook een gladde would- be collega van hem [ lees fotomodel ] staat afgebeeld om nog maar eens de kwaliteiten van dat poeder te benadrukken..
Die Escargots van mij ga ik op ouderwetse wijze koken en grillen en dan kom ik er wel achter…
Uiteraard horen jullie mijn bevindingen tenzij ik er in blijf…