columns WATEROVERLAST EN NU EENS NIET MET EMMERS BOVEN HET BED

Heb ik weer…. en net in een heel drukke week … twee keer op en neer naar Frejus voor de Carte Vital omdat de aanvraag zoek geraakt is… daarvoor had Tascha me al gewaarschuwd… schijnt vaker te gebeuren…
Vanochtend moest ik een afspraak maken en morgen mogen we wegens urgentie terugkomen…. weken aan een stuk telefoneren leverde alleen maar toet toet toet op na een kwartier in de wacht te hebben gestaan. En dan kom je na ruim een uur rijden ,[ over let wel 33 km ] , grijnzend thuis met trek in een straffe bak koffie. ….

Nog niet echt iets in de gaten maar wel was me al opgevallen dat de theedoeken in de laden kast al enkele dagen steeds drijfnat waren… maar nu ook het gordijntje in de hoek ernaast . Ook de meeste lades gingen al enige dagen slechts met hulp van schat open.


Dan leg je een cupje naast het Nespresso apparaat en worden je handen drijfnat…. het hele toch betegelde werkblad stond blank… verder nadenken waar dat lek toch vandaan zou komen overbodig ; daar had ik mijn hoofd al over gebroken , want geen water in de buurt al heeft het twee keer geregend
deze week

.
Grondige inspectie van het waterreservoir wat ik deze week wel heel vaak had moeten bijvullen leverde het bewijs…. het bleek niet goed teruggeplaatst ….. en daar kwam mijn schat weer eens in beeld.
Aangezien koffiezetten zijn taak is vult hij meestal het reservoir en daarvoor neemt hij dat uit de machine… ik vul bij met de maatbeker .
Blijkt dat schat die waterbak al diverse malen niet goed heeft teruggeplaatst met de trieste gevolgen….
De lades liggen op de tuintafel te drogen … de Nespresso voor de veiligheid op een bakblik gezet en her en der in de keuken staat van alles opgestapeld wat uit 12 lades komt ; en dat is nogal wat in mijn geval…

Intussen moest ik tussen die rotzooi een brood bakken , .plus dat de hele zaak gepoetst moest worden…… ik baal als een stekker en morgenvroeg ook nog eens vroeg mijn bed uit om weer naar Frejus te gaan GRRRRRR , is het mooi weer en dan krijg je dit….de rest van de week visite , eters en logé’s dus ook een beetje poetsen : jullie kunnen al wel raden welke kabouter ik daarvoor heb gestrikt.