blog met recept SALADE MET GEPOCHEERDE EIEREN

EVEN VAN HET PAD AF
Gisteren verse haring- en paling aanvoer uit Nederland ; daar kijk ik altijd met groot verlangen naar uit en dat is de ophaal rit naar Trans en Provence meer dan waard .
Thuisgekomen mijn delicate schatten snel in de vriezer gestopt die in de schuur staat ,al zou ik een pakje van 4 apart houden om vanmiddag te eten met gekookte aardappels waarop een flinke klont licht gezouten roomboter ; een delicatesse……
Helaas… de ouderdom begint te tellen dus ben ik wel eens even van het pad af…. het pakje van 4 is in het vriesvak van de keuken koelkast beland waar ik pas achter kwam toen de aardappelen bijna gaar waren….
Goede raad is duur en er moest snel een oplossing worden gevonden daar de lunch niet kon worden uitgesteld wegens mijn wekelijks Kaffee-Klatsch uitje.


Het werd dus een gemengde Salade niets meer en niets minder, met gepocheerde eieren en voor schat soldaatjes van geroosterd brood ; niet voor mij wegens gluten intolerantie . Lekkere zelfgemaakte dressing erbij van even in Sherryazijn opgekookte gesnipperde Sjalotjes , een lik Honing en Mosterd , Peper en Zout , Olijfolie en in kleine blokjes gesneden ontvelde Tomaat .


De haringen heb ik tussen twee borden laten ontdooien , de aardappelen snel afgezet en vanavond verder afgekookt… zo is het toch nog helemaal goed gekomen… On s’est régalé .