salades POKÉ BOWL MET KIP EN LENTE GROENTJES

Maak een marinade :  Doe 4 eetl. zure dikke  Yoghurt  in een kom en voeg toe 1 eetl Soja saus ,    2 cm Gember en 3 teen Knoflook fijngehakt of gevijzeld  , gerookt pittig Paprikapoeder naar eigen smaak , 1 thl Kerry poeder , 1 thl Kurkuma , Peper en Zout .

Snijd 3 Kipfilets in repen en meng dit met de ingredienten in de kom ; laat 4 uur marineren in de koelkast .

Intussen Komkommer in schijven snijden en in een dressing van Dragonazijn , 1 gesnipperde Sjalot , 1 flinke lik Mosterd , Peper en Zout uit de molen en een halve eetl Suiker , eveneens een uur laten intrekken .

Was en droog de volgende groenten : 4 Groene Asperges waarvan je het harde onderste stukje afsnijdt en wat overblijft in de lengte doormidden   , 80 gr. Bloemkool en/of Broccoli roosjes , 60 gr. Peultjes , 60 gr. Tuinboontjes , 60 gr. mini Worteltjes en 60 gr mini Navetjes of grote Radijsjes.

Wokolie in de wok verhitten en eerst de uitgelekte Kip reepjes  3  min. bakken . Haal eruit en houd apart  Doe er nu de groenten bij evt met nog wat olie ;  laat even  meebakken en voeg  een scheutje Sherryazijn , blanke Sojasaus en een kneep Citroen toe . Stoof 2 min.

Peper en Zout erbij en door elkaar mengen met de Kip reepjes .

Nog 3 min stoven en meteen opdienen in een bowl met een bodem Rijst of Mie , waarop stevige Sla .

Versieren met Tijm en/of Koriander en geroosterd Sesamzaad .