salades /oosters THAISE SALADE

Kook een marinade van : een half kopje Sherry-azijn , een klein scheutje Tamarinde saus of Limoensap , scheutje Sojasaus , 1/2 thl Sambal Oelek , flink stukje geraspte Gember , een fijngehakte Knoflookteen en Sjalot .

Leg aan reepjes gesneden Biefstuk of Rode Tonijn een uur in deze marinade .

Rooster in een traantje Wokolie : schijfjes Knoflook , sliertjes Rode Peper , een gesnipperde Sjalot en Sesamzaadjes .        Laat afkoelen en zet apart .

Blancheer heel even in kokend water met een thl Bicarbonaat : Peultjes en Groene Asperges .

Schaaf Komkommer in een bakje waarin een dressing van : Dragon Azijn , koffielepel Mosterd , koffielepel Suiker , een gesnipperde Sjalot , Peper en Zeezout uit de molen .  Afdekken en in laten trekken .

Maak in de keukenrobot sliertjes van een Winterwortel en een halve Navet

Was enkele Radijsjes . Was en droog een handvol Jeunes Pousses / Mesclun .

Kook een beetje dunne Rijstmie .

Haal het Vlees / Vis uit de Marinade , dep goed droog en bak gedurende ong een minuut goudbruin in een platte bakpan in hete Wokolie .

Schik achtereenvolgens op een salade bord of in een bowl per persoon : een beetje Mie ,daarop de jonge Slablaadjes of Mesclun , bedek deze met de Wortel en Navet sliertjes en de Komkommerschijfjes met een beetje aanhangend nat.

Hierop drapeer je de Vlees/ Vis reepjes met de Peultjes , de Groene Asperges , daarover verdeel je het geroosterde mengsel en een paar Radijzen .

Werk af met een scheutje resterend Komkommer nat , Gehakte Dille , Venkelzaadjes en blaadjes Thaise Basilicum .