hoofdgerecht / groente GEGRATINEERDE BUTTERNUT

Verwarm de oven voor op 180′       Verpak halve Butternut Pompoenen in alufolie en plaats ze  50 min. in de oven tot het vruchtvlees gaar is .

Verwijder het folie en schep de Pompoen helften leeg , bewaar het vruchtvlees  ,gooi de draden weg , en rooster de pitten .

Kook 50 ml Water en los daarin 100 gr Polenta minuut op , of Quinoa zoals aangegeven op de verpakking ; roer er tevens een klontje Boter door..

Snipper een Sjalotje , smoor dat in een pan met een scheutje Olijfolie , haal van het vuur af en voeg  direct toe aan de warme Sjalot : 3 in warm water geweekte Abrikozen , 3 dito ontpitte gedroogde Pruimen , 2 dito Dadels en 2 dito Vijgen , in stukjes gehakt , en weer even later het vruchtvlees .

Meng door elkaar met het sap en de rasp van een Sinaasappel , Ras al Hanut , Peper en Zout , de Quinoa of Polenta , zacht geroosterde gehakte Walnoot   en stukjes Geitenkaas .

Bestrooi de gehalveerde lege Butternuts met een vleugje Komijnpoeder  , vul de beide helften met het mengsel en bestrooi met Rozijnen , de geroosterde pitten , gehakte Koriander en Paneermeel ; bedek met klontjes Boter en zet ong. een kwartier terug in de oven .

Opdienen met fijngehakte Lente Uitjes  en spray er een waasje Olijfolie over .