salade/lunchgerecht LAUWWARME POKÉ BOWL

Leg reepjes Kipfilet in een marinade met : een paar eetlepels Yoghurt 1 eetl. Soja saus , Ras al Hanut , Kurkuma , Harissa , Peper en Zout uit de molen ; alles naar smaak .

Intussen hak je 5 Walnoten grof en 2 flinke tenen Knoflook . Rasp 2 cm Gember . Smoor dit in een pan met wat Archaide olie en een eetl. Sesamzaadjes . Haal uit de pan en houd apart .

Vul deze niet schoongemaakte pan met 5 koppen water en kook hierin een kopje Rijst .

Blancheer Groene Asperges , schijven Wortel en Navet en Peultjes een minuut in kokend water met een snuf Bicarbonaat ; dan blijft de groente mooi op kleur .  Al naargelang het seizoen kun je elke groente gebruiken…

Bak het vlees in de wok in een scheutje Archaide olie mooi bruin , voeg dan het notenmengsel toe , enkele minuten later de geblancheerde groente behalve de koppen van de Groene Asperges en daarna nog een eetl. van de  marinade . Voeg op het laatst een scheut Xeres Azijn , Blanke Soja saus ,  vloeibare Honing naar smaak en een uitgeperste Limoen toe .

Schep in Bowl of diep bord een bodem Rijst of Rijst Noedels , hierop het groente mengsel en versier dan met de Aspergepunten , geraspte Limoenschil en Koriander naar smaak .

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *