hoofdgerecht VARKENSSCHOUDER IN COCOTTE MET PREI

Een dag tevoren : maak gaatjes in de Varkensschouder en stop daarin reepjes van 3 teentjes Knoflook . Wrijf het vlees in met de blaadjes van 4 takjes Tijm en 2 eetl. Zeezout.  Verpak het vlees  in een diepvries zakje en leg een nacht in de koelkast om in te trekken .

De volgende dag snijd je van 6 Preistelen het groen af en de witte stukken overdwars en overlangs in twee . Snijd 3 Uien in halve ringen .

Haal het vlees uit de zak en veeg zorgvuldig het Zeezout eraf .  Verwarm 2 eetl. Olie en bak het vlees aan alle kanten goed bruin in ong. 10 min.  ; haal eruit en leg even apart . Zonder de pan schoon te maken bak je nu de Uienringen in hetzelfde vet , voeg evt. wat Olie toe en laat 8 min. zweten…zonder te bruinen . Kruid naar smaak en leg het vlees terug in de pan . Leg er de gehalveerde Preistelen omheen samen met 10 blaadjes Salie en giet er 2 dl. niet koude Witte Wijn bij.

Laat ong. 1  1/2 uur stoven met het deksel op de pan en strooi er voor het opdienen blaadjes van 2 takjes Tijm over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *