salades POKÉ BOWL MET GAMBA’S

Snipper een Sjalot , schil en schaaf een Komkommer die je aanmaakt met een vinaigrette van : een scheut Dragonazijn , een thl. Mosterd  , 2 thl Suiker en Peper en Zout uit de molen. Laat een paar uur intrekken .

Snijd 1/4  Gele Paprika in dunne  sliertjes , 1 Groene -, 1 Gele- en 1 Rode  Tomaat in schijfjes . Ik gebruikte kleine langwerpige tomaten .

Blancheer in kokend water met een beetje Bicarbonaat [ om de kleur te behouden ] een handvol Peultjes of schuin afgesneden stukken Snijboon van ong 3 cm .

Houd alles apart

Maak een Marinade : Rode Peper sliertjes naar smaak  , geraspte  Gember ong 2 cm., 2 fijngehakte Knoflooktenen  , verse Koriander , rasp en sap van 1 Limoentje , Scheutje Worchestershiresaus , scheutje Sojasaus en dito Yakitorisaus .

Haal de schaal en de kop van de Gamba’s maar laat de staartjes eraan zitten en verwijder ook het darmkanaal , leg ze ong. een uur in de Marinade .

Zet Jeunes Pousses of andere Sla op ijswater.

Zo ver is alles goed voor te bereiden en als de gasten komen heb je amper 10 min. werk .

Wok de Gamba’s enkele min. in Arachideolie , voeg iets later de Paprika sliertjes toe en de laatste minuut de geblancheerde Boontjes /Peultjes .

Betreft het een maaltijd , dan kun je ervoor kiezen om onder in de Bowl Mie of Rijst te leggen .  Daarna Sla  op de Rijst of op de bodem , daarop de Tomaten , dan de Komkommer met wat vocht en bovenop de gewokte Groente met de Gamba’s ..

Sprenkel hierover nog wat nat van de Komkommers en versier met Koriander en Sesamzaadjes .