salades SALADE MET BONEN EN RESTJES

Vandaag een variant op mijn recept van Italiaanse Tuinbonen salade [ elders in mijn kookboek index ]

Er zijn van die dagen , voornamelijk op het eind van de week , dat je nog zoveel restjes hebt in de groentemand , koelkast en vriezer die het je in feite overbodig maken om op een overvolle zaterdag in het toeristenseizoen de deur uit te gaan , met nog meer thuis te komen dan je nodig hebt en zo het risico te lopen overmorgen iets weg te moeten gooien hetgeen hier als doodzonde wordt beschouwd .

Ik had : Een struikje Bindsla , Snijboon ruiten over van de Curry van gisteren  , een halve Granny Smith , een halve Komkommer van de Poké Bowl eergisteren , een restje Tuinbonen met Spekjes en Sjalotten geparkeerd in de vriezer sinds vorige week en een bakje Penne zonder saus , eveneens 2 dagen oud .        Spekblokjes op de datum en kleine blokjes Oud Amsterdam op Olie gezet met Rode Peperkorrels en Rozemarijn .        Kappers heb ik altijd in huis , Zwarte en Groene Olijven ook evenals Knoflookteentjes op olie .

Zo kwam ik aardig in de richting van de Italiaanse Tuinbonensalade die ik vaker maak .

Bak een handvol Spekblokjes in een bakpan en doe er op het laatst wat Pijnboompitten bij.  Houd apart .

Was en droog de Bindsla en schik in een gezellige schaal want het oog wil ook wat .      Snijd de Komkommer en de halve Granny Smith in blokjes , de Olijven in schijfjes en de knoflookteentjes ook . Meng dit in een bak met de bonen en een fijngesnipperde Lente Ui  .

Leg alles in het midden op de schaal en strooi op het laatst de Kaasblokjes , de Kappertjes en de Spekblokjes met Pijnboompitten erover .

Een bijpassende dressing is snel gemaakt :

Kook een gesnipperde Sjalot kort in een flinke scheut Sherry azijn , laat afkoelen .
Maak een dressing van : de Azijn , Olijfolie , Honing , Mosterd , Dille , Citroensap , een ontvelde en in blokjes gesneden Tomaat en kruid met Peper en Zeezout uit de molen .