hoofdgerecht / konijn / kip KONIJN MET KRIEKBIER EN KRIEKEN

En vandaag alweer een recept van mijn logerende broer ; die mag nog veel vaker komen , dan eten we eens iets anders.
Het verschil met voorgaande dagen echter , was dat ik vandaag de keukendienst had omdat de heren een duizelingwekkende toer gingen maken door het Maures gebergte over geitenpaden waar normaal alleen de jager of de herder zich begeeft . Afgronden van 410 mtr. zijn ook niet echt mijn ding al vonden de jongens het geweldig en niet in de laatste plaats omdat in Collobrieres werd aangelegd voor een heerlijke boerendis met vooraf omelet met girolles en wild zwijn met kastanjes als hoofdgerecht ; het is tenslotte kastanje seizoen dus troffen ze een stampvol etablissement in dit normaal zo slaperige dorpje.
Gisteren waren de boodschappen al gedaan dus had ik alle tijd om de Konijnenbillen te braden :
Eerst een pakje Spekblokjes uitbakken in de Creusetpan , daarna eruit scheppen , Boter en Olijfolie in de pan en de billetjes goed gekruid met een mengsel van Wildkruiden uit de molen .
Toen de billen goed bruin waren heb ik er een flesje Kriekbier bij gegoten en dit alles 3 uur op de laagste stand laten stoven met een tak Rozemarijn en Oregano .
Intussen tijd genoeg om de inhoud van een pot Krieken te ontpitten .
Daarna de billen op een diep bord gelegd om in de oven warm te houden , het sap van de Krieken in de pan gedaan en de vloeistof laten inkoken op hoog vuur.
Gebonden met Creme Fraiche en een beetje Maizena
[ is voor mij glutenvrij ] Op het laatst de ontpitte Krieken erbij .
Met Aardappelpuree en de lievelingsgroente van broerlief ,dwz Tuinbonen , was het een overheerlijk maal .