columns / serie / MIAUW deel 4

MIAUW de kat van schat

Langzaam maar zeker heeft ze zich een plaats in de woning verschaft en het is een echte geraffineerde dame van het ras
St Tropez Alleycat… mijn vriendin in Port Grimaud heeft nl dezelfde eveneens met exact dezelfde streken…

Poes ligt op de stoel , een plekje dat voor James met zijn korte pootjes niet is weggelegd , ze springt op tafel en het aanrecht .. schat vindt het allemaal prachtig… wat is zijn kat toch intelligent en dan heb ik hem nog niet eens durven vertellen dat Miauw wanneer zij s’avonds van mij naar buiten moet continu aan de klink van de tuindeuren hangt om binnen te komen… schat ligt dan al in bed om te puzzelen …zelfs hing ze deze week al een keer in de hor van het slaapkamerraam en tikte ze vanaf de buitenlamp op de buitendeur van de slaapkamer…. ze is dus echt heel slim.


Echter nu het frisser wordt en de tuindeuren om een uur of 5 toch echt dicht moeten slaat bij mij de allergie toe… Miauw ligt lekker te krabben , dabben en likken op de keukenstoel naast mij terwijl mijn ogen opzwellen, plakken en ik het journaal amper nog kan zien….

maar ja… zegt schat , daaraan moet ik maar wennen want we hebben nu eenmaal een poes …. PARDON???? JIJ hebt een poes….weerwoord : Stel je niet zo aan , doe niet zo kinderachtig…. het is toch zo’n lief katje….
Die krijg ik hier niet meer weg…. een asielzoekster van de heuvel die de sloot is overgestoken….. schat heeft haar asiel verleend en ik zal me erin moeten schikken…want Miauw heeft alle vrouwelijke listen waarover ze beschikt in de strijd gegooid en daarvoor is mijn schat zeer gevoelig

UPDATE

MIAUW……  Uiteraard leeft Miauw intussen grotendeels in huis ook al moet ze in de schuur slapen . Met dat doel heb ik een lekker warme skihut voor haar gemaakt [ ook al vriest het hier nooit ]

s’ochtends komt ze klokslag half 8 aan de hor van ons slaapkamerraam hangen en schat is zo gek om dan op te staan . Miauw regeert met strakke hand .

In tussen wenst Miauw  alleen nog maar stromend water te drinken … ze springt zelf op de deurklink , komt binnen echter zonder de deur te sluiten , springt dan op het aanrecht en gaat miauwend voor de kraan zitten….. nog even leren hoe ze de kraan open en dicht moet doen zonder dat het water heet wordt ….. daarna springt ze weer op de grond… op de klink en verlaat ze het pand… weer zonder de deur te sluiten , en zo sta ik heel wat keren op ; goede oefening voor mij .