columns HET LEED DAT TAFELBLAD HEET

HET LEED DAT TAFELBLAD HEET
Mijn schat heeft mijn tafel grandioos verknald… hij wil nooit luisteren … en het kwaad is geschied.
Ik heb een soort van Biedermeier eetkamer/ salontafel en dat blad was heel lelijk.. het zag eruit als kersenhout maar is vlgs mij fineer . Bij de vorige eigenares was ongeveer een kwart van het ronde blad dusdanig uitgebeten dat ik het mooi vond ,daarom stelde ik voor dat hij het hele blad op die manier naturel zou schuren … het is fineer , dat bleek vanochtend .
Goed op google gekeken , omdat schat al zonder mij op de hoogte te stellen voortvarend aan de gang was gegaan met een schuurmachine, want bij hem moet alles vlug…. zucht….
Google sprak : Niet met schuurpapier , niet met de schuurmachine , maar schoonmaken met een sopje waarin ammoniak en als het droog is met staalwol nr 04 of 05 …
Ik wil nl een mat witgelakte poot en rand [ is al gebeurd ] en dan een naturel blad.
Enfin , de echtelijke twist begon en hijzelf was al begonnen …mijn google raadgevingen in de wind slaande want schat weet nl. alles beter . Uiteraard lukte dat niet snel genoeg dus begaf hij zich naar het dorp om afbijt te halen , en mijn mening dat dat niet werkt met fineer wilde hij niet eens meer horen .
Tafelblad ingestreken voordat we gingen eten en daarna kwam de grote verrassing… natuurlijk liet dat hele spul los . Toen heeft hij de schaaf gepakt en nu zit ik met een tafelblad van dat goedkope vezelplaat in de salon. grrrr. Snel maar weer een kanten kleed erop gedrapeerd .
Op google vind ik flexibel fineer wat op papier is geplakt maar omdat in het echie te zien zal ik eerst moeten afreizen naar een zeer goed gesorteerd brico/deco paradijs en dan rest nog de vraag : kan mijn schat dat ? Of misschien een heel nieuw blad ???
Dezelfde tafel als de foto…. nu dat blad nog ….