oosters CHINESE VARKENSREEPJES MET ANANAS

Varkens Filet vlees aan reepjes

½ thl. Kaneel

1/2 Steranijs

1 thl. gemalen Venkel

1 thl. Peper uit de molen

3 el. Eenden- of Kokosvet

4 gesnipperde Sjalotten

3 gehakte Knoflooktenen

1 eetl. gehakte Gember

1 Tomaat in blokjes gesneden

½ kleine Ananas

1 middelgrote Wortel

1 kommetje geschaafde Kool [groen of wit ]

2 schijven Knolselderij

1 kleine Komkommer

1 eetl. Vissaus

 

VOOR DE MARINADE

2 eetl. Tapioca meel

½ thl. gemalen Peper

1 thl. Zout

3 slagen 4 kruidenpoeder uit de molen

1 thl. Ahornsiroop

2 thl Limoen en rasp

2 thl Sesam olie

2 eetl Xeres azijn

 

VOOR DE SAUS

1 kop Kippenbouillon

2 eetl Rijstazijn

1 eetl. Honing

 

Snijd de Varkensfilet in reepjes , melangeer de ingredienten voor de marinade in een kom. Voeg het vlees toe en zorg dat alles onder staat , laat 15 min intrekken , of langer .Snijd de Ananas in stukjes zonder de harde kern .Snijd de Wortel ,  Knolselderij , Komkommer in repen en schaaf de Kool .Verhit de wok op middelhoog vuur , laat het vet smelten en doe er het vlees bij. Bak al roerend bijna gaar in 1 a 2 min. , haal uit de wok en houd apart Laat een beetje vet in de pan .Voeg toe : Sjalot , Knoflook , Steranijs , Gember en Tomaat ,  laat een halve minuut bakken. Doe er  nu bij  : Ananas , Wortel , Selderij , Kool en de ingredienten voor de saus.   Zet het vuur hoog en laat max. 2 min bakken .    Nu kan de Komkommer bij het vlees en de Vissaus  ;  laat nog 1 min bakken .Bestrooi met wat fijn geknipte Koriander en serveer met Rijst .