blog met recept WANDELENDE TIJDBOM

WANDELENDE TIJDBOM

De cardioloog was niet content , maar ik neem zijn woorden altijd met een korreltje zout , het is nl. een drama queen…..
Zo een van Ohohoho madame Rozanthalaire vous etes une bombe en retardement… waarna een scala aan doem en verdommenis over mij wordt uitgestort van het voedsel wat ik niet meer mag eten en ik kan jullie vertellen dat ik me morgen nog ophang aan de hoogste boom hier in het bos wanneer ik verplicht wordt zijn wijze raad op te volgen gezien het overduidelijke bewijs dat je van zijn levensstijl in geen geval knapper of aantrekkelijker wordt. De man , of grote jongen , is graatmager en kaal bovendien draagt hij een zilveren armbandje met naam [ hopelijk de zijne] en rijdt hij een kinderachtig cabrioletje wat normaal bezet wordt door jonge dames . Zo wil ik niet worden…. ik mocht in feite enkel nog peulvruchten , vlees en vis van grill of plancha ; in papilliotte is ook goed … en dat was het eigenlijk wel zo’n beetje… schrik niet : GEEN Olijfolie… mij is altijd verteld dat dat juist heel gezond is… GEEN melkproducten… daar houd ik toch al niet van maar mijn bek viel open toen hij doodleuk zei dat daaronder ook kaas valt… zelfs geitenkaas waaraan ik altijd grote gezondheidskwaliteiten heb toegedicht… boter en creme fraiche …. dat wist ik eigenlijk wel , maar af en toe onvermijdelijk. Charcuterie of eieren .. nee dus… op mijn vraag of ik dan Nutella op mijn brood moest smeren kwam hij met de optie om het onbijt maar over te slaan… die man praat me of anorexia aan of regelrecht het graf in… ik hoef niet af te vallen . Maarrrrrrr de twijfel is toch enigszins gezaaid en mijn besluit staat vast : iets beter opletten en de raad van mijn veel mildere infirmiere opvolgen …. dus nu om de andere dag een eitje ipv elke dag , Wel geitenkaas , dat is gezond… gisteren een eendenborst gegrild

en daarvan hebben we 2 middagen gegeten met ratatouille…

dat lijkt me gezond… gisterenavond Pastrami en vanavond als verwennerij haring …

want 2 a 3 x in de week vette vis is goed… dus ik luister wel , doch met een half oor , en morgen gewoon weer wortelstamp met hachee lievelingskostje van mijn schat , die is al jaren een wandelende tijdbom en leeft ook nog steeds….: Tot slot : Mijn infirmiere heeft me aangeraden 1 x per week een theelepeltje Poudre de Riz rose te nemen , hetgeen het cholesterol sterk doet verlagen en over mijn nogal sterk schommelende bloeddruk repte hij geen woord…. komt u over een jaar maar terug , waaruit ik concludeer dat het allemaal zo’n vaart niet loopt .
Kom niet aan mijn eten want dat is het enige plezier wat ik heb .