gebak APPEL / ANANASSLOF

Glutenvrij Bladerdeeg koop ik altijd kant en klaar bij Grand-Frais ; het is makkelijk om altijd enkele rollen in de vriezer te hebben voor onverwachte gasten zowel voor een hartige als een zoete taart . Vandaag werd het een zoete omdat ik al 2 weken omkom in de Appel compote , dit omdat ik elke dag verse Appelschillenthee trek om de griep het hoofd te bieden waardoor ik dagelijks met 2 geschilde Appels blijf zitten die ik stante pede moet verwerken , meestal tot compote . Recept te vinden in de index.

Vandaag verwachtte ik vrienden voor een kopje koffie en nu koos ik voor een Appelslof . Vanwege de crisis heb ik alles in huis en de koffiedrinkers die ook hier op ons beschermde park verblijven ontvangen we aan de tuintafel die een meter breed is waar de stoelen dan nog bij komen dus zeker anderhalve meter uit elkaar .

De Compote met Rum , Rozijnen en Gember waaraan door mij voor deze gelegenheid Ananas toegevoegd die over was van de Kip / Kerrie salade van de overgebleven Kip , heb ik zorgvuldig uitgedrukt in een zeef om alle vocht te verwijderen .

Het Bladerdeeg is snel ontdooid .  De Compote in het midden op de deeglap gelegd , eerst de twee zij-kanten dichtgevouwen en daarna de twee andere kanten en ingestreken met een los geklopt Ei .

Hier en daar een paar sneden erin gemaakt om het vocht te laten ontsnappen , de bovenkant nog extra met Eigeel bestreken en in ong. 45 min in de voorverwarmde oven op 170’goudbruin gebakken.