BLOG / TIS HIER NET FRANKRIJK / BURENRUZIE / 1 C’EST LE TON QUI FAIT LA MUSIQUE

Mijn volgers weten ongetwijfeld al dat ik voor de tweede maal een zeer onaangepaste achterbuurvrouw heb . Deze keer in feite nog lastiger want ze woont er a l’année zoals wij dat hier noemen en het vorige stel , meer type Petit Bourgeois verbleven hier slechts sporadisch .

Deze mevrouw woonde al vele jaren op ons park in een soort tuinhuisje achter een chalet van iemand anders , en in dat tuinhuisje dus, met een alcoholische echtgenoot die daaraan ook is overleden wat ik niemand toewens. Verder nog 2 zonen en een dochter en dat alles op 27 vierkante meter; je zou er van aan de drank raken ,  roken en blowen wat het hele spul ook doet , daarover heb ik het in eerdere blogs al gehad .

Plots kwam ze in iets betere doen al was de aanleiding ook weer zoiets wat ik mijn ergste vijand niet toewens.  In het hospitaal raakte ze besmet met HIV door een onnauwkeurige bloedtransfusie waarvoor ze naar ik mag aannemen een som aan smartengeld heeft kunnen incasseren zodat deze mevrouw , aanvankelijk de werkster van het park , zich plots kon veroorloven niet meer te werken , het kleine chalet achter ons perceel te kopen en zich daarbij nog een Touran kon aanschaffen evenals een verhuur caravan op de naastgelegen camping .

Helaas reed ze de Touran niet lang daarna totall loss en er kwam een Polo voor in de plaats…. ook met dat kleine wagentje kan ze niet rijden en al helemaal niet achteruit de heuvel af wat noodzakelijk is ; ze heeft geen ruimte om te draaien en vermoedelijk zou ze dat ook niet kunnen.                 Tot 2 x toe heeft ze mijn BMWtje al geschampt waarvan 1 x met sorry en de 2 e keer hebben we het niet gehoord… maar een troost flesje wijn zat er niet in laat staan een gesprek over de schade.. schat heeft het zelf bijgewerkt .   Als een van onze auto’s of die van verplegers danwel vrienden niet naar haar wens geparkeerd staat , al is het maar om iets in te laden of wat dan ook voor enkele minuten , komt ze met veel bombarie verhaal halen waarbij ze de overlast door haar eigen huishouden even vergeet .

Uiteraard had de Hasj geur waardoor ik vorige zomer menigmaal boven de pot heb gehangen niets met haar gezin te maken….. de twee voortdurend keffende Paris Hilton hondjes met diamanten halsbandjes gedoog ik maar , die beestje hebben er ook niet om gevraagd om bij haar te wonen en ik blijf dierenvriend . Wie er verder nog wel in haar optrekje van 35 vierkante meter wonen zijn behalve mevrouw ook haar zoon die de hele dag op bed ligt in dezelfde woonkamer waarin ook haar twijfelaar staat die ze af en toe deelt met een internet verkering , is er ook nog een nicht dwz een homosexuele ober als kostganger want de aanzienlijke jaarlijkse parklasten had ze kennelijk over het hoofd gezien bij de koop.   Deze overigens keurig uitziende vijftiger veroorzaakt op zijn manier ook weer last maar gelukkig niet aan ons ; wij grenzen niet direct aan zijn woon/slaapkamertje . Vlgs een andere buuf paft hij al in de vroege ochtend en maakt daarbij ook alle ongepaste ochtendgeluiden , soms vergezeld van geur , die heel veel kerels maken maar aanmerkelijk hinderlijker zijn als de veroorzaker de jouwe niet is.                                                                                                                                                Alles bij elkaar denk ik dat ze niet goed met de quarantaine kan omgaan dus dat kan nog wat worden als die de hele zomer gaat duren….

Vanmiddag waren de rapen echt gaar…. dat mens had het grove lef om om 10 minuten over 12 over ons hek  te komen krijsen dat mijn schat moest ophouden met de bladblazer want het was lunchtijd…. nou … daar heeft ze een punt maar op een fatsoenlijke manier was net iets prettiger geweest wetende dat onze vrijgezelle buurman aan de voorzijde al dagen aan het slijpen en zagen is , maar daarvan durft ze niets te zeggen .

Nu heeft ze mijn schat maar ook mij in het harnas gejaagd en de eerste de beste keer dat ik hasj ruik bel ik stante pede de politie , ik heb geen zin meer in soebatten en ga zeker niet over haar hek krijsen ook al heb ik wel onomwonden gezegd dat ze de boom in kan….