columns / serie / MIAUW deel 6

Schat heeft een dievegge in huis gehaald ook al blijft hij bij hoog en laag beweren dat zijn lieveling zulke dingen niet doet .                                              Intussen heeft ze al een naamsverandering ondergaan zodat ze nu officieel tot dochter is gepromoveerd en daarbij horen verregaande privileges zoals haar dagelijkse siesta van 5 tot 8 ongeveer in de inloopkast , maar wel bovenop zijn stapel wintertruien die hij overigens nooit draagt .

                                                                              Rond 8 uur komt ze tot leven door zich in de armen van schat te vleien en samen TV te kijken ; ik heb me er al bij neergelegd ,  zoveel charme kan ik niet meer opbrengen…. ik ben nl. met pensioen.                                                      Gisterenavond zat ik in de keuken grote Gamba’s van hun schil te ontdoen teneinde die vandaag te kunnen gebruiken voor een zalige pasta… we blijven lekker eten want dat is alles wat we behalve mooi weer hebben .

                                                                  Miauw Marie kwam af en toe met meer dan grote interesse naar mij kijken al was dat zeer zeker vanwege de geur en niet voor mij… ik word gedoogd maar ze keurt me geen blik waardig.                                                                                   Uiteraard , zuunig als ik ben , heb ik daarna de schillen met een sjalot , een tomaat en wat saffraan aangezet met olijfolie , dan water toegevoegd om een fond te trekken en zo de pastaschotel extra luister bij te zetten

Schat kwam al twee keer klagen in de keuken vanwege de stank ook al dacht zijn lieveling daar anders over . Maar….. om hem een plezier te doen heb ik het pannetje met het deksel er stevig opgedrukt op de tafel van het keukenterras gezet om af te koelen , en dat had ik nu net niet moeten doen.

Hoewel mijn boodschappen al dagen op een tafel onder een boom virusvrij liggen te waaien heb ik daar na 3 dagen nog geen braak-spoor gezien doch vanochtend om half 8 maar liefst werd ik wreed uit mijn slaap gestoord , schat trok met veel kabaal de gordijnen open en riep : WEET JE WAT ER IS GEBEURD !!!!!!!   Ik voelde direct nattigheid….. de pan op de grond  , de schillen overal verspreid en de koppen uiteraard opgevreten ; we hadden niets gehoord vannacht ……

                                                                                                Die slome James is hier slechts als pluizige decoratie en waakt voor geen meter in tegenstelling tot vier voorgaande fox-terriers en ook Marie die nog steeds in de schuur slaapt heb ik niet gehoord terwijl ze toch geregeld met veel geluid s’nachts andere katten wegjaagt .                                                                Conclusie van het hardvochtige vrouwtje : Jouw kat heeft dat gedaan…. wat leidde tot grote verontwaardiging .  Miauw doet zoiets niet… ze pakt nooit iets van het aanrecht [ logisch als ik alles bedek ] en bovendien kan ze die pan niet van de tafel schuiven . NOU IK DACHT VAN WEL…. een klein pannetje met slechts een bodempje fond en schilletjes , wanneer het een ander beest geweest was had ik zeker James wel gehoord omdat die op een meter afstand achter de tuindeuren slaapt , of Marie die geen ander beest in haar tuin duldt.    MIAUW MARIE IS EEN DIEVEGGE. Ze vertoont ontwijkend gedrag vanochtend en likt zich meer dan overdreven op plekjes waar ze bijna niet bij kan .