OLIJFBLAD-THEE

Ooit heb ik eens iets opgevangen over thee van Olijfblad en toen direct een boom geplunderd , de blaadjes gedroogd en in een weckpot gedaan waarna het hele gebeuren in de vergetelheid raakte totdat mij gisteren een zeer geestige column onder ogen kwam . geschreven door Peter Hagtenius en geplaatst in KIJK ZUID FRANKRIJK , een sublieme site voor Pacaland = de 6 departementen van Zuid- Oost Frankrijk .                                                                        Deze column ging om kort te gaan over een werkman die een glas Rosé en een kop Olijfblad thee op tafel had staan en zonder na te denken tijdens een telefoongesprek Rosé bij de thee kieperde waarna een volgens hem godendrank was geboren die hij in de markt wilde zetten.                                    Gezien het feit dat ik vooral op het gebied van Godendranken een zekere reputatie geniet en zeker alles uitprobeer ging ik gisteren meteen aan de slag , de weckpot staat hier zoals alle weckpotten met voorraad , onder handbereik maar de hoeveelheden gingen op de gok omdat ik absoluut geen thee lust en ook helemaal geen verstand van thee zetten heb .

Een stuk of 12 blaadjes op een beker leek me vrij aardig , dat er kokend water op moet is me bekend en een elektrisch waterkokertje in jaren 90 geel staat ook nog ergens in een kastje want daarin werden tijdens het kamperen de eieren gekookt . Tijd voor het apero dus een glaasje Rosé klaar gezet en het experiment begon .

Het resultaat was ietwat bitter en daarom heb ik het drankje opgeleukt met een lepeltje honing ; daarmee werd het al beter doch 100% tevreden was ik nog niet met het half om half mengsel .

Vandaag herkansing met tip van mijn vriendin Renee… slechts een scheut olijfblad thee in de Rosé , wel van het restje thee van gisteren wat ik uit zuinigheid voor dat doel op het aanrecht had laten staan , met aanzienlijk smakelijker resultaat …. lekker zelfs al kan ik nog steeds niet van een Godendrank spreken omdat daarvoor nog iets essentieels mist al weet ik nog niet wat.                                                                                                                                   Naar aanleiding van dit hele experiment besloot ik om even te googelen op olijfblad-thee met opmerkelijke uitkomst : het is werkelijk bevorderlijk voor de bestrijding van alle denkbare kwalen en werd 3000 jaar geleden al medicinaal toegepast en daar houd ik van… gezond blijven met alles wat de natuur ons biedt net als mijn Oma en vele generaties voor haar die nog uit Sardinie kwamen waar alle mensen 100 worden ; het beste bewijs dat Oma’s het altijd bij het rechte eind hebben.

Nu heb ik in een gezellige theepot olijf-thee gezet waarvan mijn schat [ die het nog harder nodig heeft] en ik elke dag een paar kopjes gaan drinken .

2 eetl Olijfblad met 1 Kruidnagel , 1 tipje Kaneel , piepklein stukje Gember en een thel. Honing overgieten met kokend water en een minuut of 10 laten trekken .     Door een zeefje in een mok gieten . Het smaakt niet eens zo vies als echte thee en alle pillen , die we toch al niet innamen , kunnen de deur uit …. Helpt tegen Hoge Bloeddruk   , te hoog Cholesterol , lichte Diabetes , ondersteuning bij chemo- medicijnen en nog vele andere kwalen …. en…. baat het niet… schaden zal het ook niet .