blog met recept TOMATES CREVETTES IN KNOKKE

We gaan nu zo’n vijfenveertig jaar terug in de tijd.
De kinderen waren klein en die ging je toen niet meeslepen naar verre exotische oorden.
Niets van dat al ; we gingen elke zomer een maand naar Knokke in een huurappartement zoals ik van jongs af al gewend was , want ook wij gingen als kind met onze ouders naar Knokke.
Toen nog in Augustus ,  later werden de vakanties vervroegd naar de maand Juli.
Alles wat je in Knokke kon eten was lekker ; Garnaalkroketjes , Tomates Crevettes , Friet zoals je die in Nederland niet kreeg , grote Steaks met Bearnaise saus en s’avonds na het stappen Uiensoep.
Parkeren was en is nog steeds schier onmogelijk in Knokke dus werd er fout , dubbel en driedubbel geparkeerd en lange tijd werd daar niet moeilijk over gedaan.
Er werd wat getoeterd , de eigenaar kwam , gaf vrije uitrit en zette de auto weer terug.
Het leven in de jaren zestig was gezapig en niemand had haast.
Er brak weer een vakantie aan en ik was juist in het bezit gekomen van een cabrioletje ; een Triumph [ niet deze , dit is nummer 4 , hij was hetzelfde maar bordeauxrood ] .


Zo trots als een hond met zeven staarten pronkte ik daarmee in de rondte , de kinderen los achterin want dat kon toen ook nog.
Gedurende de week gingen de echtgenoten terug naar Nederland voor hun zaken en waren de dames alleen met de kids.
MAAR>>>> ik nam altijd een meisje mee om op de kinderen te letten zodat er tijd overbleef om te zonnen en s’avonds te stappen.
Dus ging ik met mijn schoonzus een avondje op pad en parkeerde mijn trotse bezit ergens waar dat niet mocht maar waar er nogal wat meer auto’s stonden.
Gezelligheid kent geen tijd en toen we vele uren later de auto gingen ophalen stond die er niet meer ; er stonden trouwens ook geen andere auto’s meer.
Op hoge poten [ letterlijk met die hakken van toen ] de wandeling ondernomen naar het Politiebureau in de volle overtuiging dat mijn nieuwe schat gestolen was.
We werden vriendelijk ontvangen en ik kon mijn verhaal doen.
Potverdorie , heb ik net een nieuwe auto en nu is hij gestolen , en hier in Knokke nog wel  , hoe is dat toch mogelijk???? vroeg ik  vertwijfeld want het huilen stond me nader dan het lachen.
Op dat moment heeft de dienstdoende agent waarschijnlijk medelijden gekregen en vroeg : Waar stond die auto precies?
Nadat ik dat had  uitgelegd , zei hij : kunnen jullie misschien even meelopen?
Uiteraard. En gedwee volgden we de man door gangen weer naar buiten , over een binnenplaats , toen nog een hoek om en daar stond de auto te blinken.
Ik juichte van vreugde en de agent vroeg : Is dit hem ?
Helemaal gelukkig riep ik : OHHHH hebt u hem al gevonden???
En nu komt het mooiste nog ; ze hadden de auto afgesleept wegens verkeerd parkeren en ik hoefde niets te betalen ; geen bekeuring, geen afsleepkosten en zelfs niet blazen terwijl we toch wel een paar wijntjes genoten hadden.
De Politie was toen nog je beste vriend.

Dat is jeugdsentiment net als de Tomates Crevettes die we s’middags op het terrasje van de Rubens altijd aten.

TOMATES CREVETTES

Het recept is TE simpel.

Koop de enige echte grijze Noordzee Garnaaltjes.
Snijd van de Tomaten een kapje af en hol ze uit met een koffielepel , bestrooi ze van binnen met Peper en Zout en laat ze met de opening naar beneden een uurtje uitlekken.
Sla een Mayonaise van Eierdooier , Olijfolie en een likje Mosterd.
Roer er wat zeer fijn geknipte Dille door en zoet Rood paprikapoeder.
Meng de Garnalen met de Mayonaise.

In Frankrijk waar ik geen Hollandse Garnaaltjes vind kan ik deze vervangen door Ecrivisses [ staartjes van rivierkreeftjes ]

 

Vul nu de uitgelekte Tomaten met de Garnalen en leg er het kapje terug op.
Versier met een takje Dille en een partje Citroen.