blog met recept CHAMPIGNONS A LA GREQUE

 

Ik heb mijn schat om boodschappen gestuurd want ik moest nog Champignons hebben om de Kip fricassé die ik uit de vriezer haalde een beetje op te leuken ; ik ben namelijk dol op koken maar haat boodschappen doen behalve in de vershal van Grand Frais… daar gaan we altijd samen heen ; gedeelde vreugd is immers dubbele vreugd .
Omdat mannen de zaken [ welke dan ook ] vaak ernstig overschatten kwam schat met een mega- doos thuis en aangezien ik er maar een handjevol van  nodig had bleef er een flinke hoeveelheid over .
Wat nu ??? We hebben de laatste twee weken al enkele malen een gerecht met Champignons gegeten en omdat het huidig overschot zeker teveel was voor een tweepersoons bijgerecht heb ik teruggegrepen op een recept dat ik zo’n twintig jaar geleden vaak maakte voor de zaterdagse lunch ; en meteen een volle pan bereid .
Laten verpieteren en dan weggooien doen we natuurlijk niet , daarom zit het restant van de Champignons a la Greque nu in jampotjes in de vriezer .
Ons lichte avondmaal smaakte verrukkelijk…. echtgenoot heeft twee keer opgeschept … en dat wil wat zeggen..

CHAMPIGNONS A LA GREQUE

 

Het recept :

Olie in de hapjespan .
Smoor aan ringen gesneden Rode Ui , Sjalot en fijngehakte Knoflook toe . Niet bruin laten worden .
Een aan heel dunne reepjes gesneden Rode Paprika erbij en zeer fijngehakte Venkel .
Snijd de Champignons in twee of vier en voeg die even later toe .
Nu kruiden met Peper en Zout uit de Fairtrade molen , zoet en pittig gerookt Paprikapoeder naar smaak en de gemaakte hoeveelheid . Een scheutje Ketjap , een lepel geel/bruine Basterd , Ansjovisfilets [ niet te zuinig ] en Groene Olijven aan schijfjes .
Als de Ansjovis gesmolten is giet je er een glas Witte Wijn [ of lauw Water ] bij  .
Nu met het deksel op de pan op de laagste stand een half uur laten smoren .  Indien nodig binden met Tomatenpuree.

Heerlijk met Boerenbrood .